Kuuntelu tabletin tai kännykän sovelluksella

Pratsam Reader -sovellus on Celian tarjoama maksuton äänikirjojen kuunteluohjelma tableteille ja älypuhelimille. Sovelluksella voi myös hakea ja lainata kirjoja.

Sovellus toimii iOS- ja Android-käyttöjärjestelmän laitteissa.

Henkilö kuvattuna takaapäin istumassa valkoiset nappikuulokkeet päässään. Kädessään hänellä on puhelin, jonka näytöllä on auki Celian Pratsam Reader -äänikirjasovellus.

Sisällys

Pratsam Reader -sovelluksen käyttöönotto

Asenna sovellus

1. Avaa Google Play- tai App Store -sovelluskauppa.
  2. Hae nimellä Pratsam Reader.
  3. Asenna sovellus ja avaa se.
  4.  Saat eteesi valintalistan. Valitse vaihtoehto Saavutettavuuskirjasto Celia.

Kirjaudu sisään ja aloita sovelluksen käyttö

1. Kirjoita Pratsam Reader -sovelluksen tunnuksesi ja kirjaudu sisään.
  2. Voit valita aloitusnäkymästä vaihtoehdon Kirjaudu automaattisesti. Silloin sinun ei tarvitse syöttää uudestaan tunnusta ja salasanaa, kun avaat sovelluksen seuraavan kerran.
  3. Kun kirjaudut sovellukseen ensimmäisen kerran, saat eteesi sivun, jossa on teksti: Kirjahylly on tyhjä.
  4. Etsi vasemmasta yläreunasta Valikko eli kuvake, jossa on kolme viivaa.
  5. Avaa Valikko.
  6. Valitse kuvake, jossa on suurennuslasi ja teksti Hae kirjoja (Android) tai Haku (iOS) lainataksesi kirjoja.
  7. Tai aloita kuuntelu jo aiemmin lainaamillasi kirjoilla.

Pratsam Reader -sovelluksen käyttöönotto -ohjevideo (Android):

Pratsam Reader -sovelluksen käyttöönotto -ohjevideo (iPhone/iPad):

Pratsam Reader -sovelluksen salasanan vaihtaminen

Pratsam Reader -sovelluksen salasana vaihdetaan Celianetissä, ei sovelluksessa.

1. Avaa ensin selaimeesi Celianet.fi
  2. Jos olet unohtanut tunnuksesi, siirry sivulle www2.celianet.fi/salasanat ja tilaa tunnukset uudelleen sähköpostiisi Celianetin ja sovelluksen linkeistä.
  3. Kirjaudu sisään Celianet-tunnuksillasi.
  4. Mene kirjautumisen jälkeen sivun loppuun.
  5. Avaa sitten linkki Vaihda Pratsam Reader -sovelluksen salasana.
  6. Syötä ensin nykyinen salasana ja valitse Seuraava, anna uusi salasana, vahvista uusi salasana ja tallenna valinta.
  7. Suosittelemme, että laitat uudeksi salasanaksi saman salasanan, jota käytät Celianetissä.
  8. Sulje sitten Celianetin sivu.
  9. Avaa sovellus.
  10. Kirjaudu sisään uusilla tunnuksillasi.

Jos haluat, voit vaihtaa myös Celianetin salasanan Celianet.fi-sivulla omissa tiedoissasi. Etene kuten sovelluksen salasanan vaihtamisen kanssa.

Salasanan vaihtaminen Pratsam Reader -sovellukseen -ohjevideo:

Kirjojen lainaaminen sovellukseen

Näin lainaat kirjan Pratsam Reader -sovelluksessa

1. Avaa sovellus ja avaa sen yläreunasta Valikko eli kuvake, jossa on kolme viivaa.
  2. Saat esiin listan, jonka ensimmäisenä otsikkona on Hae kirjoja (Android) tai Haku (iOS).
  3. Avaa otsikko. Saat esille ruudun ja näppäimistön.
  4. Aloita kirjoittaminen.
  5. Kirjoita kokonaisia sanoja, kuten minun tarinani, waltari tai vaikka peruskoulu historia.
  6. Paina näppäimistössä oikean alareunan suurennuslasin kuvaa (Android) tai Etsi-näppäintä (iOS).
  7. Saat esiin tuloslistan.
  8. Avaa valitsemasi kirja, valitse Lainaa kirja ja vahvista laina.
  9. Siirry kirjahyllyn näkymään kuunnellaksesi kirjaa.

Kirjan lainaaminen Pratsam Reader -sovelluksessa -ohjevideo (Android):

Kirjan lainaaminen Pratsam Reader -sovelluksessa -ohjevideo (iPhone/iPad):

Kirjojen lainaaminen Pratsam Reader -mobiilisovellukseen Celianet.fi-verkkopalvelussa

1. Hae kirja esimerkiksi Perushaun kautta.
  2. Kun olet löytänyt kirjan, valitse Lainaa ja sen jälkeen Kuuntelu sovelluksessa.
  3. Avaa mobiililaitteeltasi Pratsam Reader -kuunteluohjelma ja päivitä Celia-välilehti.
  4. Kirjan valmistuminen kuuntelua varten voi kestää hetken kirjan koosta riippuen.

Vinkki! Yhteyshenkilösi voi lainata laitteeseesi kirjoja Celianet-verkkopalvelun kautta vaikka toiselta puolelta Suomea. Yhteyshenkilö tarvitsee kirjautumista ja lainaamista varten käyttöönsä vain Celianet-tunnuksesi.

Kirjojen kuuntelu offline-tilassa

Kirjoja voi kuunnella joko suoratoistona tai ilman verkkoyhteyttä offline-tilaan ladattuna.

Näin lataat kirjan Pratsam Reader -sovelluksella

1. Tarkista, että verkkoyhteys on hyvä. Eli olet esimerkiksi wifi-yhteydessä.
  2. Avaa sovellus ja jos et heti ole kirjahyllyn sivulla, siirry sinne.
  3. Paina haluamasi kirjan kuvaketta sekunnin tai pari pitempään kuin kirjaa avattaessa.
  4. Saat esille listan, jossa kolmantena kohtana on Lataa. Valitse se.
  5. Saat näytölle uuden ikkunan. Siinä pyydetään vielä vahvistamaan lataaminen valitsemalla Kyllä.
  6. Latautuminen kestää muutaman minuutin.
  7. Tämän jälkeen voit kuunnella kirjaa ja myös avata sen ilman verkkoyhteyttä, esimerkiksi lentotilassa.
  8. Vaikka olet ladannut kirjan laitteellesi, se poistuu eräpäivään mennessä.

Kirjan lataaminen Pratsam Reader -sovelluksella -ohjevideo (Android):

Kirjan lataaminen Pratsam Reader -sovelluksella -ohjevideo (iPhone/iPad):

Unohditko tunnuksen tai salasanan Pratsam Reader -sovellukseen?

Tilaa unohtunut Pratsam Reader -tunnus ja salasana sähköpostiisi.

Eikö sinulla ole vielä tunnuksia, vaikka olet jo Celian asiakas?

Ota yhteys Celian asiakaspalveluun: palvelut@celia.fi

Huom. Saavutettavuuskirjasto Celia siirtyy lainaamaan äänikirjoja ainoastaan verkkopalveluista (Celianet ja Pratsam Reader) 30.9.2025 mennessä.
Lue lisää: CD-asiakkaasta verkkoasiakkaaksi.